logo

De zwemlessen

zwemmer

Al even stilgestaan waarom U wenst dat uw kind of uzelf leert zwemmen ??
Welke overwegingen kwamen in aanmerking ??

Allemaal goede redenen die U doen beseffen dat watergewenning en zwemmen zeer belangrijk zijn voor de verdere ontwikkeling van uw kind of uzelf.
Talrijke sportclubs en verenigingen bieden U de kans uw kind deze onmiskenbare vaardigheid bij te brengen.
Het in groep leren zwemmen is uiteraard heel leuk, want met vriendjes in het water bewegen geeft veel voldoening. Daarnaast kan U ook kiezen voor individuele begeleiding.
Er zijn immers kinderen die de eerste stap niet durven zetten, die liever eerst wat meer zekerheid opbouwen, die om één of andere (medische) reden afzonderlijk begeleid moeten worden.
2 Grow Fit wil dan ook een oplossing bieden voor al deze kinderen.
Tijdens onze lessenreeks maken de kinderen vanaf 2,5 jaar individueel kennis met specifieke wijzen van voortbewegen in het water.
Voor watergewenning en tot het aanleren van de juiste zwembewegingen kan U bij ons terecht.
Wij werken met de nieuwe leerlijn die specifiek ontwikkeld werd door Baan 4 in samenwerking met het Vlaams Instituut voor sportbeheer en recreatiebeleid.
De vijf fasen die wij duidelijk onderscheiden zijn

De verschillende fases

De zeepaardjes (Watergewenning)

waterwennen

Bij onze watergewenningslessen proberen we met uw baby/peuter enkele doelstellingen te bereiken.
Vooreerst dat uw kindje vertrouw wordt met het water.
Angst (en soms paniek) moet overwonnen worden zodat uw kind watergewend wordt en niet schrikt als het zich in het water bevind.
Tijdens deze lessen trachten we ook een goede band op te bouwen met uw kindje om zo het nodige vertrouwen op te bouwen voor het leren zwemmen in een later stadium.
Daarnaast zal uw kindje ook heel wat zintuigelijke ervaring opdoen als het voelen warm/koud water, het kijken onder water, het bubbels maken, zich verplaatsen in het water, drijven, … zoveel nieuwe dingen die bij zullen dragen de motorische ontwikkeling van je kindje.
In onze lessen wordt gewerkt met 2 watergewennings-brevetjes

Deze individuele lessen gaan door op zaterdag van 13u30 tot 18u30 in de kinesistenpraktijk Kinéline – Rue du Boulet 9 te 1480 TUBIZE
Klik hier voor een kaart

De Dolfijnjes (Leren overleven)

overleven

Bij de opstart van de nieuwe leerlijn werd al snel kritiek gegeven op deze fase. Alsof de juiste zwemtechniek ineens niet meer belangrijk was.
Maar niets is minder waar.
Doch is men er zich meer en meer van bewust geworden dat men eerst moet kunnen overleven, zorgen dat kinderen zich veilig voelen om nadien te kunnen verdergaan, zonder schrik, in het aanleren van correcte zwemtechnieken.
Ook voor ons is deze fase belangrijk en werken we verder met de brevetjes

Deze individuele lessen gaan door op zaterdag van 13u30 tot 18u30 in de kinesistenpraktijk Kinéline – Rue du Boulet 9 te 1480 TUBIZE
Klik hier voor een kaart
Eens de kinderen het Brevet Otter behaald hebben, waar ze 12m zwembadveilig zijn, wordt, in samenspraak met de ouders, overgegaan naar de lessen in het grotere instructiezwembad van Sportoase.

De Orka’s (Leren zwemmen)

zwemmen

In deze fase maken we gebruik van de aangeleerde technieken uit de vorige fasen waarbij we trachten de opgebouwde vaardigheden rond de coördinatie van hoofd, romp, ledematen op een evenwichtige manier samen te gebruiken zodat de zwemstijl correct aangeleerd kan worden.
Naast de respectievelijke brevetten van 25 – 50 – 100m wordt hier ook aandacht besteed aan de verschillende zwemstijlen.
Toch zijn prestaties niet het belangrijkste. Ook de combinatiespelletjes als in het water springen in diep water , draaien als een vuurtoren, op de kant opduwen, met 2 voeten afstoten, watertrappen, … zijn steeds terugkerende bewegingsmomenten tijdens de les. Hiervoor worden ook 2 aparte brevetjes afgenomen.

Kortom lessen, op maat van ieder zwemmertje, met veel afwisseling en materiaal gegeven door ervaren trainers.
Deze lessen gaan door op donderdag tussen 17 en 19u in het Hallebad (Sportoase) gelegen Nederhem 35 te 1500 Halle.
Klik hier voor een kaart